Магазин Вертикален свят ЕКИПИРОВКА ЗА ЕКСТРЕМНИ И ПЛАНИНСКИ СПОРТОВЕ
Начало Моята поръчка Промоции ПрепоръчаниНови продуктиЗа катеренеЗа туризъмЗа скиБяганеРаботаВиа фератаЗа колоезденеКнигиВтора употребаПод наем Контакти Отстъпки Размери Условия Статистики Школа Главен сайт
Свържете се с нас на +359(0)24198304 в работно време oт понеделник до петък между 12.00 и 19.00 часа
   Вие не сте регистриран потребител !   Вход и регистрация в сайта   
×
Магазин Вертикален свят предлага възможност да закупите онлайн специално селектирана и препоръчана екипировка за екстремни и планински спортове като катерене, алпинизъм, туризъм, ски и планинско бягане
Условия за поръчка и доставка на стоки
Последна актуализация на 6 юни 2017 година
СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА

Стоките, които са в наличност се доставят в рамките на 2 дни от момента на подаване на поръчката.

Когато един продукт има статут НА СКЛАД, това означва, че той не е наличен в магазина, но може да бъде доставен в рамките на 2-5 дни.

Когато един продукт има статут С ПОРЪЧКА, означва, че продуктът не е наличен в България, но може да бъде доставен в рамките на 1-2 месеца. Срока за доставка често зависи от сезона. В повечето случаи поръчки се правят веднъж на 2 месеца, а ако е сезон на всеки 2-4 седмици.

В случай, че направите поръчка в почивен или празничен ден, трябва да имате предвид и този фактор за забавяне. Ние ще изпратим поръчката ви на първият работен ден.


КУРИЕРСКИ ФИРМИ И СТОЙНОСТ НА ДОСТАВКА

Доставката на стоките се извършва с куриерска фирма Еконт Експрес и е за сметка на получателя. Плащането на куриерската услуга се извършва при получаването на стоката.

При поръчка на стоки в наличност на обща стойност над 150 лв. доставката е за наша сметка. Това условие обаче е валидно, ако не ползвате отстъпки от обявените цени, ако стоките не са намалени и ако не изпращаме поръчката с наложен платеж. Доставката се извършва до най-близкият офис на Еконт до посоченият от клиента адрес.


ИЗИСКВАНЕ ПРИ ПОРЪЧКА НА СТОКИ, КОИТО НЕ СА В НАЛИЧНОСТ

При поръчки на стоки, които не са в наличност, изискваме 50% предплащане, за да ги доставим.


ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА НА СТОКИ, КОИТО НЕ СА В НАЛИЧНОСТ

При специални, експресни поръчки на стоки на La Sportiva, които да бъдат доставени от склада им в Италия, изискваме поръчката да бъде на стойност по-голяма от 400 лв. При такава поръчка клиента ще трябва да заплати отделно разходите за доставка според тарифата на куриерска фирма DHL. При поръчки на Black Diamond изискваме сумата да е по-голяма от 300 лв. и клиента ще трябва да заплати отделно таксата за банковия превод в размер на 40 лв. Доставката на стока, която е налична в складовете на Ла Спортива и Black Diamond може да отнеме между 1 и 2 седмици технологично време.


КАК ДА НАПРАВИТЕ ПОРЪЧКА ?

Поръчката на стоките става онлайн в няколко последователни стъпки.

1 стъпка:

Избирате продукти и ги добавяте във вашата потребителска кошница от бутона "Направи поръчка" в страницата на всеки продукт.

2 стъпка:

След като приключите с избора на стоки, трябва да изберете бутона "Плащане" във вашата кошница. На следващата страница трябва да попълните информация за получателя на стоката, мястото, на което да бъде доставена и да изберете начин на плащане.

3 стъпка:

Тук трябва да потвърдите крайната калкулацията на поръчката.

4 стъпка:

Ако в предната стъпка сте избрали плащане по банков път, след като потвърдите крайната цена, ще получите имейл с потвърждение, че вашата поръчка е получена. Ако сте избрали да платите през системата на ePay.bg, сайтът ще ви прехвърли автоматично към нея, от където трябва да направите плащането.

5 стъпка:

След като направите плащане през ePay.bg, ще бъдете прехвърлени отново към магазина, където ще получите потвърждение за извършеното плащане и ще генерирате автоматичен имейл.


НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

1. По банков път:

Ако изберете този начин на плащане в мейла за потвърждение на поръчката ще получите информация за сметката, по която трябва да преведете крайната сума.

2. Чрез ePay.bg:

При този метод на плащане ще генерирате допълнителна такса в размер на 0,2% от системата на ePay.bg. При избор на този метод ще бъдете прехвърлени автоматично към системата за разплащане веднага след като финализирате поръчката си.

3. В брой в магазина:

Можете да минете и да си получите стоката в магазина. Ние работим от понеделник до петък в периода от 12.00 до 17.15 часа.

При всеки метод на плащане ще получите потвърждение по мейл или разписка за направената поръчка, така че да разполагате с документ гарантиращ направената сделка.

4. С наложен платеж:

За да изпратим стока с наложен платеж трябва вече да сте били наш клиент. Ако досега не сте били наш клиент ще трябва да изберете някой от другите възможни начини на плащане на стоката.

5. С кредитни или дебитни карти:

Ако изберете този начин на плащане след като потвърдите поръчката ще бъдете прехвърлени към системата на Борика, през която ще можете сигурно да осъществите плащане с карта.


ГАРАНЦИИ

Всички стоки в сайта имат гаранционен срок, включително и тези, на които не е изрично обявен. Продуктите на Black Diamond, Petzl и Beal имат 3 години гаранция. Обувките на La Sportiva произведени извън Италия имат само 6 месеца гаранция, а тези които са произведени в Италия са с 1 година гаранция.

Необходимо е да знаете, че законово гаранцията важи само и единствено, когато става дума за ФАБРИЧНИ ДЕФЕКТИ. Гаранцията не включва износване от НОРМАЛНА УПОТРЕБА, а също така дадени продукти могат да бъдат повредени още при първото им използване поради невнимание или неправилна употреба.

Например подметките на повечето ниски обувки на La Sportiva са много меки и се изтриват много по-бързо от някои по-прости обувки. Причината за това е, че са направени от гума за еспадрили или от специална гума, поради което имат изключително добро сцепление върху скала, но пък това е причината за по-бързото им износване. Също така някои олекотени обувки за бягане са направени от мрежеста материя, която при невнимателна употреба ще се скъса, но целта й е краката да дишат по-добре и обувката да бъде олекотена максимално. Прецизирайте добре употребата на обувкте и не си купувайте модел, който няма да използвате по предназначението му. Напълно възможно е, ако не внимавате да срежете гумата на обувките, ако скочите върху някой остър ръб или пък подметката да се озноси за 6 месеца при по-тежка употреба.

Също така можете да отидете на скали с чисто ново въже, дреха или нещо друго и поради невнимание да съборите камък, който да повреди напълно стоката. В тези и различни други случаи гаранцията на продукта не важи. Молим ви да правите разлика между фабрични дефекти и повреда на продукта при нормална употреба.


Какво ще предприеме Вертикален свят?

Магазин Вертикален свят (Приключенски свят ЕООД) ще приеме артикула, ще заведе протокол за рекламация и след като огледа артикула и ще прецени дали гаранцията го покрива. По свое усмотрение магазина ще отремонтира дефектната стока или ще я замени със същия или аналогичен артикул. В тези случаи магазин Вертикален свят поема стойността на поправката, резервните части, труда и транспорта на сервизния екип. При замяна на дефектиралата стока с нова, дефектиралата стока остава собственост на магазин Вертикален свят. Ако клиента не желае стоката да бъде поправена или заменена с друг подобен артикул, магазин Вертикален свят може да заплати разликата от цената, на която е била закупена стоката и остатъка от пропорционалното разпределение на тази сума в рамките на гаранционния срок. Например, ако цената на стоката е била 120 лв., а гаранцията е 1 година (12 месеца х 10 лв.) и заяката за дефект е била подадена на 4-ти месец от датата на закупуване, то магазин Вертикален свят може да изплати гаранцията за оставащите 8 месеца х 10 лв. = 80 лв.

ВАЖНА НОВИНА


 • 27/06/2017

  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ

  коментара


  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ
  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ с познания в сферата на планинарството, катеренето, алпинизма, планинското бягане и екстремните спортове. ОТГОВОРНОСТИ: - Приветливо и учтиво посрещане на клиентите в търговския обект; - Информиране и консултиране за стоките и услугите в търговския обект, по телефона, онлайн по имейл и във фейсб ...
 • 13/06/2017

  Friction Labs или новите стандарти в магнезия за катерене

  коментара


  Friction Labs или новите стандарти в магнезия за катерене
  Магнезия на Friction Labs е създаден от катерачи за катерачи, за да ви помогне да катерите на границата на възможностите си. Благодарение на Friction Labs никога повече няма да ви се наложи да бъркате в торбичката за магнезий по средата на пасажа, защото това е най-добрият магнезий в света и той ще поддържа ръцете ви сухи много по-дълго време о ...
 • 10/05/2017

  Плащане с кредитни и дебитни карти

  коментара


  От днес вече ще можете бързо, лесно и сигурно да плащате своите онлайн поръчки с кредитни или дебитни карти през системата на Борика, без да заплащате излишни комисионни. Вече няма да е нужно да се регистрирате в различни разплащателни платформи и да преминавате през дълги процедури по оторизацията им. Магазин Вертикален свят изцяло покрива разходите по направените транзакции и същевремено получавате cash back за картодържатели на Транскарт ...
 • 18/12/2016

  Как да изберете най-добрите обувки за планинско бягане

  коментара


  Как да изберете най-добрите обувки за планинско бягане
  Как да решите коя е най-добрата обувка за бягане по пътеки за вас? Ние тествахме някои от най-популярните модели на пазара, за да ви помогнем да разберете техните предимства и недостатъци. Обаче, процесът на откриване на правилният продукт за вашите цели започва с това какъв тип бегач сте вие или какъв искате да бъдете.
 • 06/12/2016

  Онлайн катерачно състезание

  коментара


  Вертикален свят с подкрепата на магазин Вертикален свят организират първото по рода си в България онлайн катерачно състезание. Състезанието ще се проведе в периода 1 януари - 31 март 2017 година. За да участвате в състезанието е необходимо да осъществите следните стъпки: 1. Да се регистрирате в сайта като потребител 2. Да се логнете с потребителското си име 3. Да отидете в страницата на класацията - http://www.verticalworld.net/ratings/ и да ...ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


 • 15/11/2017

  GRIGRI+: възможността да започнете да осигурявате добре

  коментара


  GRIGRI+: възможността да започнете да осигурявате добре
  С GRIGRI+, смейството на Petzl от автоматично блокиращи осигурителни устройства се увеличи. Създадено за всички катерачи, то предлага едно изключително комфортно осигуряване в зала или на скали. Научете повече за невероятната многостранна приложимост на GRIGRI+ с това филмче.
 • 07/09/2017

  Новата автобиографична книга на Алекс Хонълд "Сам на скалата"

  коментара


  Новата автобиографична книга на Алекс Хонълд
  Излезе от печат автобио-графията на безапе-лационния символ на съвременното катерене Алекс Хонълд. Защо го правиш? Не се ли страхуваш, че ще умреш? Два въпроса, с които Алекс Хонълд е обстрелван почти ежедневно. 32-годишният катерач е необяснима загадка – също като невъзможните пъзели, които нарежда по скалата – а учените спекулират, че мозъкът ...
 • 24/07/2017

  Новият челник Black Diamond Iota

  коментара


  Новият челник Black Diamond Iota
  Новият челник Iota на Black Diamond е най-малкия и най-светъл презареждащ се челник, подходящ за бързите сутрешни тренирочвъчни сесии и вечерните разходки преди бирите
 • 25/05/2017

  Един поглед във фабриката на Ла Спортива

  коментара


  Един поглед във фабриката на Ла Спортива
  Да надникнем в производствения процес във фабриката на Ла Спортива
 • 23/05/2017

  Представяне на La Sportiva G5 по време на ISPO 2017

  коментара


  Представяне на La Sportiva G5 по време на ISPO 2017
  La Sportiva G5 е ултра технична водозащитена обувка за височинен алпинизъм и работа навън в студени условия. Тя е лесна за обуване дори с ръкавици благодарение на новата системата от връзки Boa® в долната част на обувката и велкро лепенките в горната й част. Обувката е направена от бързо съхнещи материали.


Курсове по катерене и алпинизъм


Плащане през ePay.bg Плащания с Transcard и Borica Кредитна карта Visa и MasterCard Кредитна карта Visa и MasterCard Плащане по банков път към банка ДСК


Контакт с нас  -  Лични данни  -  Общи условия  -  Бисквитки  -  Affiliate  -  RSS

Приключенски свят ЕООД © Copyright 2001-2018

1407 София, кв. Хладилника, ул. Русалийски проход 16-18, вх. А, партерен етаж


Последвайте ни във Фейсбук

Sitemap