Магазин Вертикален свят ЕКИПИРОВКА ЗА ЕКСТРЕМНИ И ПЛАНИНСКИ СПОРТОВЕ
Начало Моята поръчка Промоции Нови наличностиЗа катеренеЗа туризъмЗа скиРаботаБяганеЗа колоезденеВиа фератаКнигиВтора употребаПрепоръчаниНови продуктиПод наем Контакти Отстъпки Размери Условия Статистики Школа Главен сайт
Свържете се с нас на +359(0)24198304 в работно време oт понеделник до петък между 12.00 и 19.00 часа
   Вие не сте регистриран потребител !   Вход и регистрация в сайта   
×
Магазин Вертикален свят предлага възможност да закупите онлайн специално селектирана и препоръчана екипировка за екстремни и планински спортове като катерене, алпинизъм, туризъм, ски и планинско бягане
Условия за поръчка и доставка на стоки
Последна актуализация на 1 октомври 2018 година
1. СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА

Стоките, които са в наличност се доставят в рамките на 2 дни от момента на подаване на поръчката.

Когато един продукт има статут НА СКЛАД, това означва, че той не е наличен в магазина, но може да бъде доставен в рамките на 2-5 дни.

Когато един продукт има статут С ПОРЪЧКА, означва, че продуктът не е наличен в България, но може да бъде доставен в рамките на 1-2 месеца. Срока за доставка често зависи от сезона. В повечето случаи поръчки се правят веднъж на 2 месеца, а ако е сезон на всеки 2-4 седмици.

В случай, че направите поръчка в почивен или празничен ден, трябва да имате предвид и този фактор за забавяне. Ние ще изпратим поръчката ви на първият работен ден.


2. КУРИЕРСКИ ФИРМИ И СТОЙНОСТ НА ДОСТАВКА

Доставката на стоките се извършва с куриерска фирма Спиди и е за сметка на получателя. Плащането на куриерската услуга се извършва при получаването на стоката.

При поръчка на стоки в наличност на обща стойност над 150 лв. доставката е за наша сметка. Това условие обаче е валидно, ако не ползвате отстъпки от обявените цени, ако стоките не са намалени и ако не изпращаме поръчката с наложен платеж. Доставката се извършва до най-близкият офис на Спиди до посоченият от клиента адрес.


3. ИЗИСКВАНЕ ПРИ ПОРЪЧКА НА СТОКИ, КОИТО НЕ СА В НАЛИЧНОСТ

При поръчки на стоки, които не са в наличност, изискваме 100% предплащане, за да ги доставим.


4. ЕКСПРЕСНА ДОСТАВКА НА СТОКИ, КОИТО НЕ СА В НАЛИЧНОСТ

При специални, експресни поръчки на стоки на Black Diamond изискваме сумата да е по-голяма от 300 лв., а ако стойността на поръчката е под 800 лв. клиента трябва да заплати отделно таксата за банковия превод в размер на 40 лв. Доставката на стока, която е налична в склада на Black Diamond може да отнеме между 10 и 15 дни технологично време.


5. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

5.1. По банков път:

Ако изберете този начин на плащане в мейла за потвърждение на поръчката ще получите информация за сметката, по която трябва да преведете крайната сума.

5.2. Чрез ePay.bg:

При този метод на плащане може да генерирате допълнителна такса от системата на ePay.bg. При избор на този метод ще бъдете прехвърлени автоматично към системата за разплащане веднага след като финализирате поръчката си.

5.3. В брой в магазина:

Можете да дойдете и да си получите стоката в магазина. Ние работим от понеделник до петък в периода от 12.00 до 19.00 часа.

При всеки метод на плащане ще получите потвърждение по мейл или разписка за направената поръчка, така че да разполагате с документ гарантиращ направената сделка.

5.4. С кредитни или дебитни карти:

Ако изберете този начин на плащане след като потвърдите поръчката ще бъдете прехвърлени към системата на Борика, през която ще можете сигурно да осъществите плащане с дебитна или кредитна карта.


6. ГАРАНЦИИ

Всички стоки в сайта имат гаранционен срок, включително и тези, на които не е изрично обявен. Продуктите на Black Diamond, Petzl и Beal имат 3 години гаранция. Обувките на La Sportiva произведени извън Италия имат само 6 месеца гаранция, а тези които са произведени в Италия са с 1 година гаранция.

Необходимо е да знаете, че законово гаранцията важи само и единствено, когато става дума за ФАБРИЧНИ ДЕФЕКТИ. Гаранцията не включва износване от НОРМАЛНА УПОТРЕБА, а също така дадени продукти могат да бъдат повредени още при първото им използване поради невнимание или неправилна употреба.

Например подметките на повечето ниски обувки на La Sportiva са много меки и се изтриват много по-бързо от някои по-прости обувки. Причината за това е, че са направени от гума за еспадрили или от специална гума, поради което имат изключително добро сцепление върху скала, но пък това е причината за по-бързото им износване. Също така някои олекотени обувки за бягане са направени от мрежеста материя, която при невнимателна употреба ще се скъса, но целта й е краката да дишат по-добре и обувката да бъде олекотена максимално. Прецизирайте добре употребата на обувкте и не си купувайте модел, който няма да използвате по предназначението му. Напълно възможно е, ако не внимавате да срежете гумата на обувките, ако скочите върху някой остър ръб или пък подметката да се озноси за 6 месеца при по-тежка употреба.

Също така можете да отидете на скали с чисто ново въже, дреха или нещо друго и поради невнимание да съборите камък, който да повреди напълно стоката. В тези и различни други случаи гаранцията на продукта не важи. Молим ви да правите разлика между фабрични дефекти и повреда на продукта при нормална употреба.


Какво ще предприеме Вертикален свят?

Магазин Вертикален свят (Приключенски свят ЕООД) ще приеме артикула, ще заведе протокол за рекламация и след като огледа артикула и ще прецени дали гаранцията го покрива. По свое усмотрение магазина ще отремонтира дефектната стока или ще я замени със същия или аналогичен артикул. В тези случаи магазин Вертикален свят поема стойността на поправката, резервните части, труда и транспорта на сервизния екип. При замяна на дефектиралата стока с нова, дефектиралата стока остава собственост на магазин Вертикален свят. Ако клиента не желае стоката да бъде поправена или заменена с друг подобен артикул, магазин Вертикален свят може да заплати разликата от цената, на която е била закупена стоката и остатъка от пропорционалното разпределение на тази сума в рамките на гаранционния срок. Например, ако цената на стоката е била 120 лв., а гаранцията е 1 година (12 месеца х 10 лв.) и заяката за дефект е била подадена на 4-ти месец от датата на закупуване, то магазин Вертикален свят може да изплати гаранцията за оставащите 8 месеца х 10 лв. = 80 лв.

ВАЖНА НОВИНА


 • 27/06/2017

  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ

  коментара


  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ
  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ с познания в сферата на планинарството, катеренето, алпинизма, планинското бягане и екстремните спортове. ОТГОВОРНОСТИ: - Приветливо и учтиво посрещане на клиентите в търговския обект; - Информиране и консултиране за стоките и услугите в търговския обект, по телефона, онлайн по имейл и във фейсб ...
 • 21/03/2018

  Представяне на новата серия дрехи за дъжд на Black Diamond

  коментара


  Представяне на новата серия дрехи за дъжд на Black Diamond
  С това филмче и кратко описание на новите продукти искаме да ви представим новата серия дрехи за дъжд на Black Diamond, които са едновременно водозащитени, вятъроустойчиви, дишащи и разтегливи.
 • 22/07/2016

  Как да изберете челник

  коментара


  Как да изберете челник
  Как да определите, кой е правилният челник за вашите нужди? След като тествахме 28 топ челни лампи в OutdoorGearLab, ние разработихме една система за класиране на способностите на различните продукти и кои от тях работят най-добре в различни ситуации. Който иска да направи детайлно сравнение на различните челници може да отиде на подробното рев ...
 • 01/01/2014

  Как да изберем туристически обувки

  (1) коментара


  Как да изберем туристически обувки
  Избора на правилната обувка за ходене е досущ като едно сватосване. Вашите мечтани обувки трябва да съответстват на вашите амбиции за ходене. Тежките трекинг обувки, например, обикновено не са необходими, ако планирате най-много да правите еднодневни преходи – освен ако една трекинг обувка не ви предлага по-голям комфорт. Добре избраните обувки ...
 • 13/06/2017

  Friction Labs или новите стандарти в магнезия за катерене

  коментара


  Friction Labs или новите стандарти в магнезия за катерене
  Магнезия на Friction Labs е създаден от катерачи за катерачи, за да ви помогне да катерите на границата на възможностите си. Благодарение на Friction Labs никога повече няма да ви се наложи да бъркате в торбичката за магнезий по средата на пасажа, защото това е най-добрият магнезий в света и той ще поддържа ръцете ви сухи много по-дълго време о ...ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


 • 15/08/2018

  Представяне на La Sportiva G5

  коментара


  Представяне на La Sportiva G5
  La Sportiva G5 е ултратехнична, водозащитена обувка за височинен алпинизъм и за работа навън в студени условия. Бързо и лесно пасване, максимална водна защита благодарение на външната гета от Cordura с горещо залепен цип и вътрешната водозащитена мембрана.
 • 15/11/2017

  GRIGRI+: възможността да започнете да осигурявате добре

  коментара


  GRIGRI+: възможността да започнете да осигурявате добре
  С GRIGRI+, смейството на Petzl от автоматично блокиращи осигурителни устройства се увеличи. Създадено за всички катерачи, то предлага едно изключително комфортно осигуряване в зала или на скали. Научете повече за невероятната многостранна приложимост на GRIGRI+ с това филмче.
 • 07/09/2017

  Новата автобиографична книга на Алекс Хонълд "Сам на скалата"

  коментара


  Новата автобиографична книга на Алекс Хонълд
  Излезе от печат автобио-графията на безапе-лационния символ на съвременното катерене Алекс Хонълд. Защо го правиш? Не се ли страхуваш, че ще умреш? Два въпроса, с които Алекс Хонълд е обстрелван почти ежедневно. 32-годишният катерач е необяснима загадка – също като невъзможните пъзели, които нарежда по скалата – а учените спекулират, че мозъкът ...
 • 24/07/2017

  Новият челник Black Diamond Iota

  коментара


  Новият челник Black Diamond Iota
  Новият челник Iota на Black Diamond е най-малкия и най-светъл презареждащ се челник, подходящ за бързите сутрешни тренирочвъчни сесии и вечерните разходки преди бирите
 • 25/05/2017

  Един поглед във фабриката на Ла Спортива

  коментара


  Един поглед във фабриката на Ла Спортива
  Да надникнем в производствения процес във фабриката на Ла Спортива


Black Diamond Equipment


Плащане през ePay.bg Плащания с Transcard и Borica Кредитна карта Visa и MasterCard Кредитна карта Visa и MasterCard Плащане по банков път към банка ДСК


Контакт с нас  -  Лични данни  -  Общи условия  -  Бисквитки  -  Affiliate  -  RSS

Приключенски свят ЕООД © Copyright 2001-2018

1404 София, кв. Манастирски ливади, ул. Казбек 59, магазин 16


Последвайте ни във Фейсбук

Sitemap