Магазин Вертикален свят ЕКИПИРОВКА ЗА ЕКСТРЕМНИ И ПЛАНИНСКИ СПОРТОВЕ
Начало Моята поръчка Нови наличности Промоции За катеренеЗа туризъмЗа скиБяганеРаботаФитнесЗа колоезденеВиа фератаКнигиЛовСлаклайнВтора употребаПод наем ПрепоръчаниНови продуктиКонтакти Отстъпки Размери Условия Статистики Школа Главен сайт
   Вие не сте регистриран потребител !   Вход и регистрация в сайта   
Магазин Вертикален свят предлага възможност да закупите онлайн специално селектирана и препоръчана екипировка за екстремни и планински спортове като катерене, алпинизъм и туризъм
Условия за поръчка и доставка на стоки
Последна актуализация на 9 август 2020 година
НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ 1. По банков път:

Приключенски свят ЕООД
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG26FINV91501017532568
Банков код / SWIFT / BIC: FINVBGSF
Основание за плащане: Поръчка номер

2. С дебитна или кредитна карта през системата на Transcard. При този начин на плащане всички такси и комисионни са за сметка на магазин Вертикален свят.

3. С дебитна и кредитна карта или микросметка през системата на ePay.bg.

4. В брой в магазина. Можете да дойдете и да заплатите поръчката си в магазина.


ВИДОВЕ НАЛИЧНОСТИ И СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА 1. Продуктите, които имат статут В НАЛИЧНОСТ и обявени налични бройки в скоби (1), ще бъдат изпратени в рамките на 2 до 5 дни от момента на получаване на плащането на поръчката.

2. Продуктите със статут НА СКЛАД не са налични в магазина, но могат да бъдат доставени. Всички продукти с такъв статут изискват задължително потвърждение за наличност от магазин Вертикален свят и съответно срок за доставка.

3. Когато един продукт има статут С ПОРЪЧКА, това означва, че продуктът не е наличен в България, но може да бъде доставен от производителя. Срока за доставка често зависи от сезона. За такива продукти моля контактувайте с нас, за да проверим наличността в склада на производителя и да ви дадем ориентировъчен срок за доставка.


КУРИЕРСКА ФИРМА И СТОЙНОСТ НА ДОСТАВКА 1. Доставката на стоките се извършва с куриерска фирма Спиди и е за сметка на получателя. Плащането на куриерската услуга се извършва при получаването на стоката.

2. При поръчка на стоки на обща стойност над 150 лв., доставката ще бъде за сметка на магазин Вертикален свят. Това условие обаче е валидно, ако плащането е било направено по банков път, не ползвате отстъпки от обявените цени или стоките не са намалени. Доставката се извършва до посочен от клиента офис на Спиди. Ако клиента не е посочил офис на Спиди, поръчката ще бъде доставена за сметка на клиента на посочения от него адрес.


ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ 1. Право на връщане на стока според Закона за защита на потребителите, имат всички клиенти при следните условия: а) ако е налична специалната опаковка / кутия на продукта, тя НЕ Е била разпечатана или скъсана, б) не е бил скъсан или загубен етикетът или аксесоарите съпътстващи продукта, в) продукта не е бил използван и г) продукта бъде върнат в състоянието и търговския вид, в който е бил изпратен на клиента.

2. Клиентът трябва да поеме всички преки разходи по връщането на продуктите в случай, че се откаже от тях и заяви това в срок от 14 (четиринадесет) дни. Този срок започва да тече от датата на получаването на продукта. Клиентът следва да върне на Магазин Вертикален свят продукта на адрес: Приключенски свят ЕООД, гр. София, ул. Казбек 59, магазин 16, като междувременно уведоми магазина за това на info @ verticalworld.bg.

3. Магазин Вертикален свят се задължава да възстанови платената цена на продукта, от който клиентът се е отказал в рамките на 14 (четиринадесет) дни от датата, на която е получил продукта. Сумата ще бъде възстановена по банков път, като от нея ще бъдат приспаднати банковите такси за връщането плюс всички разходи, които са направени по нейно доставяне до клиента. Подробности можете да научите в нашите Общи условия.


ГАРАНЦИИ Всички стоки в сайта имат гаранционен срок, включително и тези, на които не е изрично обявен. Продуктите на Black Diamond, Petzl и Beal имат между 3 и 5 години гаранция. Обувките на La Sportiva произведени извън Италия имат 6 месеца гаранция, а тези които са произведени в Италия са с 1 година гаранция.

Необходимо е да знаете, че законово гаранцията важи само и единствено, когато става дума за ФАБРИЧНИ ДЕФЕКТИ. Гаранцията не включва износване от НОРМАЛНА УПОТРЕБА, а също така дадени продукти могат да бъдат повредени още при първото им използване поради невнимание или неправилна употреба.

Например подметките на повечето ниски обувки на La Sportiva са много меки и се износват много по-бързо от някои по-прости обувки. Причината за това е, че са направени от гума за еспадрили или от специална гума, поради което имат изключително добро сцепление върху скала, но пък това е причината за по-бързото им износване. Също така някои олекотени обувки за бягане са направени от мрежеста материя, която при невнимателна употреба ще се скъса, но целта й е краката да дишат по-добре и обувката да бъде олекотена максимално. Прецизирайте добре употребата на обувкте и не си купувайте модел, който няма да използвате по предназначението му. Напълно възможно е, ако не внимавате да срежете гумата на обувките, ако скочите върху някой остър ръб или пък подметката да се износи за 6 месеца при по-тежка употреба или от по-тежки хора.

Също така можете да отидете на скали с чисто ново въже, дреха или нещо друго и поради невнимание да съборите камък, който да повреди напълно стоката. В тези и различни други случаи гаранцията на продукта не важи. Молим ви да правите разлика между фабрични дефекти и повреда на продукта при нормална употреба.

ВАЖНА НОВИНА


 • 23/06/2021

  Ново (лятно) работно време на магазин Вертикален свят

  коментара


  Ново (лятно) работно време на магазин Вертикален свят
  Уважаеми клиенти, от 10 юли магазин Вертикален свят ще бъде с ново (лятно) работно време от 13 часа до 20 часа от понеделник до петък. За момента планираме да бъдем с такова работно време до средата на септември.
 • 16/06/2011

  Как да изберем еспадрили за катерене

  коментара


  Как да изберем еспадрили за катерене
  Eспадрилите са връзката между вас и скалата и ако си изберете неправилния размер или вид, това ще ви спира да катерите спокойно. Повечето катерачи притежават повече от един чифт еспадрили като най-важните от тях са универсалните, с които спокойно може да се катери цял ден без да се събуват. С навлизането ви в катеренето, развитието на стила ви ...
 • 05/11/2020

  E9

  коментара


  E9
  E9 е световно известна марка насочена в производството на катерачно облекло, което е създадено с изкуство, творчество и стил и едновременно с това е просто, функционално и със специално внимание към детайлите. Началото на компанията започва през 1998 година в Ascoli Piceno (Италия), като цикличността на производството е сведена само до няколко ...
 • 27/06/2017

  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ

  коментара


  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ
  Магазин Вертикален свят търси ПРОДАВАЧ-КОНСУЛТАНТ с познания в сферата на планинарството, катеренето, алпинизма, планинското бягане и екстремните спортове. ОТГОВОРНОСТИ: - Приветливо и учтиво посрещане на клиентите в търговския обект; - Информиране и консултиране за стоките и услугите в търговския обект, по телефона, онлайн по имейл и във фейсб ...
 • 30/05/2014

  10 причини да използвате туристически щеки

  коментара


  10 причини да използвате туристически щеки
  Щеките помагат изключително много при изкачване на по-стръмни терени. С тях пренасяте част от тежестта върху горната част на тялото, което намалява умората на краката. Преимущество е, че така се ангажират повече мускули, които при други обстоятелства не се натоварват при ходене. Цялостното натоварване на тялото е за предпочитане и така се из ...ПОСЛЕДНИ НОВИНИ


 • 11/09/2019

  Новите технологии в челниците на Black Diamond през 2019

  коментара


  Новите технологии в челниците на Black Diamond през 2019
  Челните лампи на Black Diamond са били винаги едни от водещите в индустрията с най-добрите технологии на пазара. През 2019 година Black Diamond добавиха някои нови екстри, промениха интерфейса и подобриха цялостно качеството на своята гама продукти.
 • 31/12/2018

  Зимната екипировка, с която катери Dave MacLeod

  коментара


  Зимната екипировка, с която катери Dave MacLeod
  Един от най-добрите катерачи в света Dave MacLeod разкрива, коя е екипировката, която попада в неговата раница при еднодневно шотландско зимно катерене
 • 11/12/2018

  Представяне на новите ултралеки ледени клинове на Black Diamond

  коментара


  Представяне на новите ултралеки ледени клинове на Black Diamond
  Ултралеките алуминиеви ледени клинове на Black Diamond са с 45% по-леки от стоманените клинове и са най-леките ледени клинове на пазара. В това филмче и с помощта на Kolin "KP" Powick можете да научите повече детайли за тях, за това какво Black Diamond са променили, за да намалят толкова много от теглото им.
 • 19/11/2018

  Представяне на Mountain Equipment Lhotse Jacket от GORE-TEX® Pro

  коментара


  Представяне на Mountain Equipment Lhotse Jacket от GORE-TEX® Pro
  Представяне на Mountain Equipment Lhotse Jacket от GORE-TEX® Pro. Това е най-продаваното и спечелило множество награди яке за алпинизъм на Mountain Equipment, което осигурява абсолютна защита от всякакви метеорологични условия
 • 20/10/2018

  Представяне на La Sportiva Trango Tower

  коментара


  Представяне на La Sportiva Trango Tower
  La Sportiva Trango Tower е лека и модерна Gore-Tex обувка с безкомпромисен естетичен дизайн за ценители, създадена за трекинги, виа ферата и бакпакинг с тежки раници


Курсове по катерене и алпинизъм


1404 София, кв. Манастирски ливади, ул. Лъвски рид 8, магазин 16 (в безистена под блоковете)

Лични данни  -  Общи условия  -  Бисквитки  -  Affiliate  -  RSS

Приключенски свят ЕООД © Copyright 2001-2022

Последвайте ни във Фейсбук

Sitemap